Beste ouder/verzorger,

Een spannend en belangrijk moment breekt aan, uw kind maakt de overstap naar de middelbare school. Welke school sluit het beste aan bij de wensen en talenten? Waar ontwikkelt uw kind zich het beste en beleeft het plezier? Bekijk en vergelijk het grote aanbod van middelbare scholen in Rotterdam en randgemeenten.

Speciaal voor groep 8 organiseren de middelbare scholen op donderdag 21, maandag 25 en donderdag 28 januari 2021 een digitale scholenmarkt met ruim 70 live bemande stands, die online zowel in de klas als thuis te bezoeken is tussen 13:00 – 15:00 uur en 16:00 – 21:00 uur via deze website.

De digitale scholenmarkt is informatief en vooral leuk voor kinderen. Het lijkt op een avonturenspel of animatie waarin uw kind een persoon aanstuurt (een avatar). Bij de eerste inlog maakt uw kind een eigen avatar en volgt een keuze uit schoolniveau en regio. Ouders/verzorgers kunnen ook een avatar aanmaken. U kunt dus ook samen over de scholenmarkt rondstruinen.

Bij elk bezoek aan een stand zijn er filmpjes en informatie over de school aan te klikken. Avatars kunnen vragen stellen door te typen (chatten) met een van de vier mensen bij de stand (zij werken op de middelbare school) of aanhaken bij een gesprek. Wij wensen u veel plezier en wijsheid bij het kiezen van de juiste middelbare school voor uw kind!

Let op!
Alle informatie en technische randvoorwaarden vindt u op de pagina: LEERLING GROEP 8.

Het wordt uniek en bovendien heel leuk. Uiteraard bent u ook van harte welkom om door over de virtuele schouders van uw kind mee te kijken!