Beste leerkracht,

(Bijna) alle scholen uit het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omstreken hebben de handen ineen geslagen en organiseren met elkaar de Digitale Scholenmarkt. Een online bijeenkomst waar de scholen zich presenteren, workshops geven, chatten met bezoekers en in een virtuele stand laten zien wat de school te bieden heeft. Zo krijgen leerlingen, leerkrachten en ouders/verzorgers van groep 8, coronaproof, een goede indruk van de verschillende scholen die er zijn. We doen dit in een 3D-omgeving die werkt op Windows en Mac.

Op donderdag 21, maandag 25 en donderdag 28 januari vindt de Digitale Scholenmarkt plaats, verdeeld over drie regio’s. Ruim 70 scholen presenteren zich aan leerlingen, leerkrachten en ouders van groep 8. Als avatar ga je met elkaar in gesprek in deze unieke omgeving. Op deze pagina vind je een aantal aandachtspunten ter voorbereiding om de Digitale Scholenmarkt voor alle leerlingen groep 8 tot een succes te maken. Op deze pagina staat alle nodige info om het evenement te laten slagen.

Alle middelbare scholen zijn verdeeld over drie regio’s:

CENTRUM / NOORD (ROOD)
ZUID (GROEN)
LANSINGERLAND, IJSSEL- EN LEKSTREEK (BLAUW)

Ook scholen voor voortgezet speciaal onderwijs presenteren zich op de Digitale Scholenmarkt. Zij doen dit op donderdag 21 januari. Kijk bij ‘regio rood’ welke schoollocaties er zijn. 


Wil je meer weten over deze scholen? Meld je dan (óók) aan voor regio rood!

Kiezen voor het VO: dat kan nu zo!

Om deze online scholenmarkt tot een succes te maken hebben we je hulp nodig! Deel deze informatie met de leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers. Laat ze weten dat we online met elkaar gaan kennismaken. Om je leerlingen uit jouw groep 8 op de basisschool deel te laten nemen, moet je een formulier invullen. Wij hebben deze gegevens nodig om het bezoek aan deze markt een succes te maken.